Властите в Украйна приеха финансова помощ от Япония и Канада, съобщи Ройтерс,

...
Властите в Украйна приеха финансова помощ от Япония и Канада, съобщи Ройтерс,
Коментари Харесай

Украйна прие финансова помощ от Япония и Канада

Властите в Украйна приеха финансова помощ от Япония и Канада, съобщи " Ройтерс ",

Япония дава 13 милиарда йени.   500 милиона канадски $ е помощта от Канада. 

Това е съобщил в петък украинският министър председател Денис Шмигал.

" Това са средства за финансиране на нашите съществени потребности. Ние договаряме помощ на всички равнища с всеки, който може да помогне ", сподели той в телевизионно видео послание.

Припомняме, че преди дни министър председателят на Канада Джъстин Трюдо определи протичащото се в Украйна като " геноцид ". След като президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова дейностите на Русия в Украйна " геноцид ", Трюдо повтори този израз.

Правителството на Япония утвърди въвеждането на спомагателни наказания против близо 398 души и 28 организации от Русия поради обстановката към Украйна.

Сред глобените лица са депутати на Държавната дума, както и главнокомандващите военноморските, сухопътните и военновъздушните сили. В листата попадат също близки на съветския президент Владимир Путин и на съветския външен министър Сергей Лавров.

Това са следващите наказания, които Япония постанова на Русия поради нашествието й в Украйна. Преди дни азиатската страна заяви, че ще експулсира няколко съветски дипломати.

Основните петролни рафинерии в Япония пък оповестиха, че спират вноса на съветски недопечен нефт. Това се случи, откакто президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани Япония да ускори глобите си против Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР